چهار مغز فندق،گردو ، بادام و پسته از جمله مواد غذایی هستند که برای بدن بسیار مفیدند. پزشکان متخصص تغذیه توصیه میکنند مصرف این چهار مغز باید …
در هر ۲۸ گرم فندق که به طور متوسط معادل ۲۰ عدد مغز آن است، ۱۷۶ کالری انرژی نهفته است.این مقدار فندق دارای ۱۷ گرم چربی، ۵ گرم کربوهیدرات، ۴ گرم پروتئین و حدودا ۲ گرم آب میباشد.
فندق با داشتن روغنی خاص (اسید اولئیک)، پروتئین،کربوهیدرات،بتاسیتوسترول،ویتامینها و املاح ضروری، جایگاه مخصوصی را در بین دیگر مغزها باز کرده است.بتاسیتوسترول که به مقدار زیادی در فندق یافت میشود،اثر فوق العادهای در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان مخصوصا سرطان سینه و پروستات دارد بنابراین مصرف ۲۵ تا ۳۰ گرم فندق در روز،بدن را هم در برابر بیماریهای قلبی و هم در برابر سرطان محفوظ میدارد.ثابت شده است که مصرف ۲۵ تا ۳۰ گرم فندق در روز،تمامی ویتامین E مورد نیاز در روز را تامین میکند و برای پیشگیری از بیماریهای عروق سیاهرگ قلبی و سرطان کافی است.روغن فندق بهترین منبع شناخته شده ویتامین E است که برای سلامت ماهیچههای قلب و دیگر ماهیچههای بدن ضروری است.
گردو را به نام «غذای مغز» نیز میشناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغزنیست،بلکه به خاطر وجود امگا ۳ فراوان آن است.برای درست عمل کردن مغز، به امگا ۳ نیاز داریم.مصرف ۴ عدد مغز گردو در روز موجب افزایش اسید چرب ضروری امگا ۳ میشود.پانزده درصد از چربیهای گردو از نوع چربیهای غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب میباشد.این نوع چربی،پایین آورنده کلسترول بد (LDL) و افزایش دهنده کلسترول خوب (HDL) است.یک چهارم فنجان مغز گردو،در حدود ۸/۹۰ درصد نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری را تامین میکند.
افزایش قابلیت ارتجاعی رگهای بدن،محافظت در برابر بیماری قلبی،افزایش قدرت ذهن و هوش،مفید برای تنگی نفس،جلوگیری از ورم مفاصل.
اگزما و پسوریازیس (به وجود آمدن لکههای قرمز رنگ در پوست)،ضد سرطان،دارای آنتی اکسیدان.در بین آجیلها،محافظت از سیستم ایمنی،جلوگیری از لخته شدن خون،تنظیم سوخت و ساز در بدن، تنظیم فشار خون،تنظیم قند خون،جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر،جلوگیری از سنگ کیسه صفرا، حفاظت از استخوان،روغن گردو درمان کننده دردهای مفاصل است و جذب مواد غذایی را آسان میکند.
مقدار فراوان آهن موجود در مغز پسته و توانایی بدن برای جذب بالای آن باعث شده که پسته به مادهای موثر برای درمان کم خونی فقر آهن معرفی شود.در ضمن پسته حاوی مقداری پروتئین گیاهی،اسیدهای چرب ضروری، فیبر،روی، کلسیم،فسفر و ویتامین E میباشد که همه این مواد برای سلامتی مفید میباشند.مغز پسته حاوی مقادیری ویتامین A ،آهن، اسیدهای چرب غیراشباع،ویتامین E ،ویتامین ب ۱،ب ۲ ،ب ۶ ،پتاسیم،پروتئین،روی،سلنیوم،فسفر،فولات، فیتواسترول،کلسیم،مس و فیبر است.ویتامینA موجود در پسته به بینایی در تاریکی کمک کرده و محرک رشد سلولها و بافتهای بدن است.
بادام دارای مقدار زیادی چربی است،اما از نوع غیر اشباع! این چربی خطر بیماریهای قلبی را کم میکند.تحقیقات نشان داده است که تمامی مغزهای خوراکی،بیماریهای قلبی و کلسترول بد را دور میکنند. ویتامین E در پوست بادام وجود دارد.این ویتامین،یکی از انواع آنتی اکسیدانهاست. فواید آنتی اکسیدانها در بدن بسیار زیاد است.آنتی اکسیدانها جلوی برخی امراض را میگیرد،از جمله:سرطان،بیماری قلبی،فراموشی،آلزایمر،خوب عمل نکردن سیستم ایمنی،آب مروارید چشم (کاتاراکت)،ضعیف شدن ماهیچهها و همچنین بر سلامتی پروستات اثر میگذارند و از تخریب سلولها و DNA جلوگیری میکنند.بادام دارای منیزیم و پتاسیم است.هنگامی که به مقدار کافی منیزیم در بدن باشد،در خون جریان مییابد و اکسیژن و مواد مغذی را سریع تر حمل میکند و جلوی افزایش ضربان قلب را میگیرد.
معجون عسل یکی از بهترین و لذیذترین خوراکی ها برای تقویت بدن بزرگسالان و کودکان می باشد. آیا طرز تهیه معجون چهار مغز با عسل طبیعی را می دانید؟
عسل طبیعی بخاطر رطوبت مناسبی که دارد و ویژگیهای مهم دیگر، به هیچ وجه خراب نمی شود و همواره در دنیا، عسل به عنوان دیرفاسدترین ماده غذایی، شناخته شده بوده است. برای همین خیلی از اوقات جهت نگه داری برخی میوه ها یا خوردنی ها آن ها را با عسل مخلوط کرده و برای سالها بدون ترس از خراب شدن، از آنها استفاده می کنند.
در این میان مخلوط برخی آجیل ها با عسل، علاوه بر اینکه به طعم عسل لذت خاصی می بخشد، به عنوان معجونی برای درمان بیماریهای قوای جسمانی در افراد بشر استفاده می شود. این مغزها شامل پسته، بادام، گردو و بادام هندی است.
گفتنی است که از جمله چهار مغزهایی مفیدی که همواره مصرف مقدار کافی از آنها، توانسته خواص مفیدی را برای انسان ها داشته باشد، شامل پسته، گردو، بادام زمینی وهندی بوده است که بنظر می رسد مخلوط آنها با عسل طبیعی، می تواند خواص بیشتری را نیز داشته باشد.
پسته سرشار از ویتامین های گروه های ب، ای، املاح معدنی مثل آهن، فسفر، کلسیم، پتاسیم، مس و منیزیم می باشد. به خاطر چربی های غیر اشباع برای قلب خیلی مفید است و از طرفی سرشار از آنتی اکسیدان است که در جلوگیری از سرطان نقش مهمی دارد.
گردو نیز از اسیدهای چرب اشباع سرشار شده مثل امگا ۳ که در جلوگیری از گرفتگی عروق و سکته قلبی نقش به سزایی دارد. چربی های موجود در گردو نه تنها مضر نیست بلکه به کم شدن کلسترول بد بدن کمک می کند.
بادام دارای ویتامین آ، کلسیم و آهن فراوان می باشد. بادام هندی نیز سرشار از ویتامین های آ و ای بوده و املاح معدنی چون فسفر، منیزیم، روی و مس و انواع چربی و پروتئین در آن به وفور یافت می شود. مس از کم خونی جلوگیری می کند. منیزیم به تنطیم فشارخون کمک می کند و برای سلامت استخوانها مفید است. ضمن اینکه از سردردهای میگرنی کم کرده و خواب راحتی برای افراد به ارمغان می آورد.
در هر حال این معجون واقعا برای سلامتی مفید است خصوصا اینکه با عسل طبیعی مخلوط شده باشد. از نظر طب سنتی طبع این معجون گرم است و برای سرد مزاجان گزینه بسیاری خوبی است. علاوه بر آن جهت درمان بیماریهایی که منشا سردی دارند مثل انواع نازایی ها، ام اس، آلزایمر و غیره به شدت توصیه می شود.
اما به تنها چیزی که باید بسیار دقت کرد احتیاط در مصرف آن است. چون علاوه بر فوایدی که ذکر شد، کالری بالایی دارد که سبب چاقی می شود.
اما خب مصرف کنندگان معجون های همراه با عسل باید دقت داشته باشند که این تنها مصرف عسل طبیعی و کاملا خالص همراه با این معجون ها بوده که می تواند خواص بیشتری را به آنها داده باشد و به همین سبب همواره توصیه شده تا بهترین و مرغوبترین عسل طبیعی، از مراکز معتبر فروش، خریداری گردیده باشد.
شما می توانید برای آگاهی از چگونگی خرید عسل اصل و مرغوب، با کارشناسان و مشاورین فروش انواع عسل ایرانی، ارتباط تلفنی و یا ایمیل داشته باشید.
سوپرمارکت اینترنتی سالی مارکت در تلاش این است که تمامی اجناس زیر قیمت با بهترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن به دست شما شهروندان محترم برساند .
نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید .
مقالات مرتبط :
۱۴خاصیت دارویی عسل
سایت منبع : www.salymarket.com
تلگرام : t.me/salymarket
اینستاگرام : https://www.instagram.com/saly.market/
فیسبوک : fb.me/salymarket
گردآوری: گروه سلامت سالی مارکت